Per Carla Morales i Aina Muñoz (educadores del Centre Juvenil)

El passat cap de setmana, els dies 6 i 7 d’abril, el Centre Juvenil va participar en el Cap de Setmana Formatiu organitzat per la Moguda Juvenil Salesiana. En aquesta trobada vam participar-hi tan educadors i educadores del Centre Juvenil com altres col·laboradors de l’Obra, així com educadors d’altres Centres Juvenils que formen part d’aquesta moguda salesiana.

Dissabte al matí, vam poder gaudir d’una xarrada que ens va preparar la Moguda Juvenil sobre el discerniment. On vam tenir el plaer que tres testimonis ens poguessin explicar, des del seu punt de vista i a través de les seves vivències, en què consistia el fet de discernir. Una d’elles va ser la nostra titular, la Laura Baños, i dos representants dels altres Centres que van venir, l’Israel i l’Elsa.

Aquell mateix dia a la tarda, es van iniciar les respectives formacions que van seguir al matí de Diumenge. Aquestes formacions es van repartir i escollir segons l’experiència de cada educador, però totes anaven encarades a la millora de la nostra persona com educadors salesians, per poder ampliar els nostres coneixements i poder-los posar en pràctica més endavant i així seguir millorant.

Algunes de les formacions que es van realitzar van ser sobre compromís i responsabilitat, els diferents valors que podem transmetre, l’alimentació equilibrada i al·lèrgies, el medi ambient, dinàmiques de pastoral, etc.

Finalment, la nit de dissabte a diumenge un dels Centres ens va preparar un joc de nit, en el qual vam poder fer més cohesió entre nosaltres. Per finalitzar aquesta vetllada, vam poder celebrar plegats l’Eucaristia.