Per Anna del Àguila (Cap de Pastoral) 

Ja fa alguns anys el Departament d’Educació va impulsar el que s’ha anomenat el Servei Comunitari per als alumnes d’ESO amb la finalitat de garantir que els estudiants –al llarg de la trajectòria escolar- experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Fa tres anys que la nostra escola va començar a fer passes en aquest sentit i ho va fer en el marc del programa «Sempre acompanyats» promogut per l’Ajuntament de Terrassa, l’Obra social «La Caixa» i Creu Roja.

Alguns alumnes van participar de forma voluntària tot compartint activitats amb les persones grans; foren estones molt enriquidores en les quals uns i altres aportaven i aprenien. Enguany, en l’inici d’aquest nou curs, hem encetat el SERVEI COMUNITARI per a tots els alumnes que cursen 4t d’ESO, en col·laboració amb algunes entitats i associacions del barri:

– Casal Cívic la Maurina
– El Viver (Fundació Maria Auxiliadora)
– Plataforma Educació Social Salesians
– Banc d’Aliments
– El Rebost
– FUPAR
– ONG VOLS (BOSCO GLOBAL)
– Casal Cívic Can Boada
– Escola Maria Auxiliadora
– Casal Cívic Felip II

Estem engrescats amb aquest nou repte i creiem de tot cor que pot ajudar als nostres alumnes a conèixer d’una forma molt pràctica de què són capaços, així com a descobrir el valor del servei.

Quan tinguem algunes experiències d’ells mateixos i imatges us les farem arribar.