Per Cristina Salmerón i Alba Salmerón (monitores del Centre Juvenil)

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre, vam tenir l’oportunitat de participar en la trobada nacional COR’S que va organitzar el Centre Nacional Juvenil de Pastoral Salesiana. Va ser un encontre sota el lema «Don Bosco et va somiar artista» on vam poder compartir amb altres cases salesianes les activitats artístiques que es porten a terme al Centre Juvenil, i especialment el gran pes que té per a nosaltres el teatre musical, tant en la secció de Grans com en la d’Espai Jove.

El dissabte, vam poder escoltar una ponència per a situar-nos i repensar la proposta educativa artística que s’ofereix als nostres centres juvenils i escoles. A la tarda vam participar dels tallers artístics-espirituals que s’oferien.

L’experiència va ser molt enriquidora, sobretot per entendre la importància d’educar a través de les activitats artístiques, de transmetre els valors salesians i de com arribar a tots els joves, perquè, com deia Dom Bosco, «no basta con amar a los jóvenes, es necesario que ellos se sientan amados». 

Això és el que volem transmetre en l’activitat de teatre musical que oferim al Centre Juvenil, ja que és el que ens diferencia com a grup de teatre, la nostra identitat salesiana. Per a nosaltres és important que els joves entenguin que no som una companyia de teatre professional, i per això els nostres objectius no són uns altres que els joves trobin en els nostres grups de teatre un espai on se sentin acompanyats, puguin descobrir les seves inquietuds artístiques i gaudeixin de tot l’aprenentatge que comporta la preparació d’un musical.

Galeria d’imatges