Per Miquel Armengol (Director de l’Obra Salesiana)

Benvolgudes famílies,

Com ja haureu pogut sentir als mitjans de comunicació, la Generalitat ha ordenat el tancament de tots els centres docents de Catalunya des de demà, 13 de març, fins al dia 27 de març, ambdós inclosos, arran de la crisi del COVID-19 (coronavirus).

Així, doncs, demà l’escola romandrà tancada.

Us adjunto el comunicat del Director dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental. Al final d’aquesta nota podeu llegir la informació que ens ha arribat de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), que ens pot ajudar a entendre millor la notícia.

Tan bon punt la Generalitat ens faci alguna comunicació oficial més, us ho comunicarem.

De cara a altres possibles detalls procurarem informar-vos en futures comunicacions.

Cordialment,

Miquel Armengol
Titular

fecc


Anunciada l’ordre de cessament d’activitats dels centres educatius a partir de demà, divendres, dia 13 de març 

12 de març

Benvolgudes i benvolguts,

En una compareixença amb els mitjans de comunicació que ha finalitzat fa uns minuts, el President de la Generalitat de Catalunya, acompanyat dels consellers d’Interior i de Sanitat, ha anunciat el següent:

Dono ordres de cessament d’activitats dels centres educatius i universitaris a partir de demà mateix”.

El President ha indicat també que aquesta tarda, a les 19 hores, se celebrarà un consell de Govern Extraordinari on es determinaran les normes d’acompanyament i desplegament d’aquesta decisió.

Hem pogut contactar amb les autoritats d’educació per tal d’obtenir més informació sobre l’abast concret de la mesura, i ens puntualitzen el següent:

  • Entorn de les 17 hores el Departament té la intenció d’emetre un comunicat precisant aspectes. Hi serem amatents per tal de poder concretar la informació
  • Aquest cessament d’activitats afecta tots els centres docents, del Servei d’Educació i els privats, en tots els seus nivells i etapes.
  • Per ‘cessament d’activitat’ s’entén que els centres han de romandre tancats, la qual cosa afectarà també a la presència del personal a l’escola.
  • La mesura comença demà divendres, tot i que per raons organitzatives, s’accepta una certa flexibilitat en el sentit que els alumnes puguin recollir pertinences o materials que necessitin, evitant allargar la situació més enllà del que sigui necessari. Dilluns no hi ha d’haver cap mena d’activitat.
  • La mesura és prevista que s’estengui durant 14 dies, sense perjudici de les variacions que es puguin produir en funció de com evolucioni la situació sanitària.
  • Existirà informació diària a la pàgina web del departament amb l’actualització de la informació.

Aquesta és, fins al moment, la informació de què disposem.

Des de la FECC considerem que, atès el tancament derivat de la necessitat i conveniència per l’evolució de la pandèmia del coronavirus, des de les escoles es pugui afrontar la mesura amb la mateixa decisió als alumnes que ens caracteritza. Programeu una resposta adequada a la situació i d’acord amb les possibilitats de cada realitat. Prepareu materials, proposeu activitats online perquè els alumnes puguin seguir treballant de casa estant, feu-ne seguiment, que se sentin acompanyats en aquesta nova circumstància. Serà un bon servei, sens dubte. Des de la Fundació us proporcionarem suggeriments al respecte.

També s’estan analitzant les conseqüències laborals derivades d’aquesta situació. Estem en contacte amb les organitzacions sindicals i amb les representacions de les titularitats del sector, per tal de poder oferir indicacions davant d’aquesta conjuntura, que és inèdita.

Us agraïm la comprensió i us agraïm la col·laboració. També és en aquests moments d’urgència i incertesa que l’escola construeix país.

Continuarem en contacte.

Ben cordialment,

Miquel Mateo

Secretari General adjunt