Per José Carlos Muñoz (Responsable de Comunicació)

De ben segur que si algú pronuncia el nom de Jesús Ramos, moltes i molts de nosaltres de seguida pensarem en el professor de visual i plàstica de l’ESO de la nostra escola; però el Jesús, a banda de la seva carrera com a docent, també compta amb una llarga trajectòria professional com a pintor i artista plàstic.

És en la seva besant com a pintor, en la qual el Jesús ens demostra un cop més que art i solidaritat també van de la mà. Fa pocs dies, en el marc de la iniciativa «Omplim d’art els hospitals», va lliurar la seva obra ‘Miratge’ al Consorci Hospitalari de Vic en agraïment i reconeixement als professionals sanitaris. Aquesta iniciativa de la Galeria Pigment de Barcelona, proposava als artistes que hi volguessin participar donar una de les seves obres a un centre hospitalari, i el Jesús, que resideix a la comarca d’Osona, va triar l’Hospital Universitari de Vic com a receptor del seu quadre.

L’obra tal com ens explica ell mateix, «juga amb un fons de blaus foscos desdibuixats, sobre el qual encara es poden reconèixer traços subtils que es troben amb diàleg amb estructures més marcades –jugant amb el contrast radical de color–, sovint incompletes, que ens fan pensar en restes de construccions abandonades».

El quadre va formar part de l’exposició «Vestigis» que el Jesús Ramos va presentar a la H 10 Gallery Art de Barcelona, fins al febrer del 2020. En aquesta exposició, reunia una col·lecció d’obres que ens obria els ulls als rastres que l’ésser humà deixa sobre els territoris en els quals s’estableix.

Aquesta no és la primera donació solidària que el Jesús ha realitzat en la seva carrera. Una altra de ben coneguda per a totes i tots nosaltres és el quadre que de ben segur haureu vist a l’església, al costat de l’altar.

Gràcies, Jesús, pel teu gest solidari, per apropar l’art al teu alumnat i a tantes i tantes persones!

Galeria d’imatges