Per Iris Escusol (Tutora de P5)

El passat divendres l’Erika i la Míriam, mares de la Danae i el Julen de la classe de les panteres de P5, van venir a fer panellets amb nosaltres per començar a ambientar-nos per la Castanyada. Tot i que també ens agrada celebrar Halloween, a l’escola gaudim molt posant en pràctica les nostres tradicions més típiques.

És sabut que a Catalunya els panellets són un menjar típic de Tots Sants, juntament amb les castanyes i els moniatos. Per això les nostres pastisseres convidades ens van ensenyar tots els passos per aconseguir fer la recepta original dels panellets, però també vam innovar fent panellets de xocolata! Hi ha tantes maneres de fer panellets com cases que en fan, però aquells més típics són els d’ametlla i els de pinyons, i ens encanten!

Pelar les patates, aixafar-les, barrejar els ingredients (i tastar la massa de tant en tant), fer boletes i finalment decorar-les amb ametlles, xocolata o coco… Ens vam embrutar de valent, però també vam gaudir moltíssim.

L’Erika i la Míriam van endur-se els panellets per cuinar-los i, a la tarda quan els van portar, ens vam fer un tip tastant-los i decidint si havíem sigut uns bons aprenents de «xefs». Endevineu quin és el panellet que més ens va agradar? El de xocolata, és clar!

Ens encanta que les famílies vingueu a visitar-nos amb activitats tan divertides com aquesta, estem desitjant que hi torneu! Moltes gràcies!

Galeria d’imatges