Per José Carlos Muñoz (Responsable de Comunicació)

Des de dissabte 28 de gener i fins dimarts 31, l’Obra Salesiana de Terrassa hem estat de celebració. L’Escola, el Centre Juvenil, l’AMPA, el grup de teatre Ja Som Algú, els Grups de Fe, la Plataforma d’Educació Social i tots els membres de la Família Salesiana, hem viscut uns dies especials, com cada any en aquesta data, per recordar, celebrar i compartir la figura de Don Bosco!

El moment central va ser la celebració de l’Eucaristia de les Obres Salesianes de Terrassa a l’església de Maria Auxiliadora. Presidida per en Jordi Lleixà, que va ser titular i director de Salesians Terrassa i actual Delegat de Pastoral Juvenil de la nostra Inspectoria, la celebració va congregar un gran nombre de persones que van omplir l’església, en un ambient d’alegria, com no podia ser d’una altra manera en el dia de Don Bosco. Enguany, una eucaristia ben especial, ja que el Diego Muñoz, professor de cicles formatius i Cap de Pastoral de l’escola, i la Laura Baños, Coordinadora dels grups de fe, van fer la seva promesa com a Salesians Cooperadors. Doble motiu de celebració i agraïment per a l’Obra Salesiana de Terrassa!

Diumenge, el dinar de germanor amb botifarrada va aplegar més de 200 persones; que van poder gaudir d’un bon àpat i d’una fantàstica tarda de teatre a càrrec del grup Ja Som Algú i el seu musical Frozen. Una funció especial amb la qual acomiadaven un projecte teatral en el qual hi han treballat molts mesos i que ha omplert el teatre de Salesians Terrassa en totes les representacions que hi han realitzat. Un gran treball, carregat també de solidaritat, que hem pogut gaudir en la nostra Festa de Don Bosco!

Arribats al dia 31, dia de Don Bosco, va ser el moment de la festa interna de l’escola. Al matí, tot l’alumnat, professorat i personal d’administració i serveis de l’escola, ens vam organitzar per a realitzar una fotografia conjunta representant el rostre de Don Bosco. Va ser un moment molt bonic que ens va fer sentir més units i unides. Després, cada etapa va començar amb les seves activitats especials.

Els nens i nenes d’Infantil i Cicle Inicial van anar caminant a l’escola de les Salesianes on els esperaven amb molta il·lusió. Allà van esmorzar, jugar, ballar… i també van veure una petita obra de teatre molt divertida. Per la seva banda, els nens i nenes de Cicle Mitjà i Cicle Superior van fer d’amfitrions per als nens i nenes de les Salesianes. Van fer jocs de relleu, Just Dance i esports al pati de la nostra escola. A la tarda, va ser el moment per a una celebració conjunta a l’església i una xocolatada al pati, la millor manera d’acabar la festa!

A Secundària, després d’un bon dia especial, un fet estrany va ocórrer… Una organització anomenada «Anti Boscos» van segrestar la salesianitat per impedir que en poguessin donar testimoni i s’escampés pel món! Els nois i noies de l’ESO van ser l’objectiu d’aquesta organització, però gràcies a superar amb èxit les diferents proves que es van trobar, van poder alliberar la salesianitat que porten dins, recuperar l’alegria de Don Bosco i celebrar la seva Festa com es mereix! Un Scape Room que va omplir el seu matí d’intriga i acció, per continuar amb les celebracions a l’església, xocolatada al pati i una tarda d’esports.

Per la seva banda, l’alumnat de Cicles Formatius van agafar forces a primera hora amb la xocolatada al pati. Tot seguit van participar de la fotografia conjunta amb tota l’escola, van compartir la celebració de Don Bosco i van fer una gimcana fotogràfica pel barri per conèixer l’entorn en el qual durant molts anys els Salesians han portat a terme la seva tasca educativa. Posteriorment, es va fer l’entrega de premis al teatre.

Don Bosco ens vol alegres, però amb una alegria veritable i sincera, aquella que neix del cor de qui deixa guiar la seva vida per Déu. Una alegria que ha inundat aquests dies tots els racons de Salesians Terrassa i que volem que ens acompanyi cada dia! Gràcies a totes les persones i àmbits de l’Obra Salesians, que heu fet possible i que heu compartit aquesta Festa de Don Bosco!

Galeria d’imatges EI/EP

Galeria d’imatges ESO

Galeria d’imatges FP

Galeria d’imatges Celebració (28/01/23)