Per Paco Cortés i Toni Corral (Professors d’Història 4t d’ESO)

Els alumnes de 4t d’ESO van fer la visita al MNACTEC (Museu de la Ciència de Terrassa) per participar de l’activitat educativa «Els obrers fan història». Aquesta activitat estava emmarcada en el viatge per la història que els nois i noies estan fent durant el present curs.

Va ser una visita especial, ja que va tenir una part teatralitzada en què fins a 4 personatges els van guiar per l’interior de l’antic vapor Aymerich Amat i Jover tot explicant les feines que allà es feien, les condicions laborals en què es trobaven i, fins i tot, la lluita per millorar aquestes condicions. La màquina de vapor, els telers i la resta de les màquines tèxtils van ser l’eix al voltant del que el senyor Amat, la Teresa, el Tomàs i el Pere ens van explicar el dia a dia de la fàbrica.

Aquesta visita és complement al treball que s’està fent a classe per conèixer la revolució que va canviar la vida de les persones arreu del món, La Revolució Industrial. I serà la base per l’elaboració d’un diari o revista sobre aquest esdeveniment històric.

Galeria d’imatges