Per José Carlos Muñoz (Responsable de Comunicació)

Avui hem presentat el lema del curs! Bé, el lema del curs ja el coneixem, «Un somni per a tu», però avui hem pogut aprofundir més en el seu significat.

Alumnat, professorat, personal d’administració i serveis, i famílies, ens hem trobat al pati de l’escola per descobrir com ens interpel·la aquest s9mni, el s9mni que Don Bosco va tenir als 9 anys i que li va revelar la seva missió: educar els infants i joves, a totes i tots, especialment aquells més necessitats.

A l’inici, se’ns ha presentat un noi que dormia, més ben dit que somniava, i hem pogut acompanyar-lo pels seus somnis. Primer, quan és petit, quan la il·lusió i les ganes de descobrir coses noves són el motor de la vida, descobrint-nos la importància de SOMNIAR ALT… Més endavant, quan creix i passa a l’adolescència, i pren importància sentir-se acompanyat, sentir que es forma part d’un grup, SOMNIAR JUNTS… Finalment, en la joventut, la porta d’entrada a l’adultesa, moment de lluitar pels somnis, de comprometre’s i implicar-se en la societat i el món en què vivim, de SOMNIAR DESPERTS
Mentre escoltavem els diferents relats i cançons que han acompanyat aquest moment, l’alumnat, des dels més petits als més grans, han anat completant un puzzle de la frase del nostre lema.

UN SOMNI PER A TU, doncs, és una invitació a somniar, a no renunciar als nostres somnis, a lluitar per ells amb esforç i confiança.

Els somnis marquen la nostra vida, ens ajuden a descobrir el nostre camí i la nostra missió.  El somni de somniar qui som -somniar alt-, de construir una comunitat -somniar junts-, d’un món millor -somniar desperts-

Aquest curs volem seguir l’exemple i la invitació a somiar. Volem conèixer els altres, respectar-los, ajudar-los, aprendre’n tot el que puguem. Volem viure moments que ens marquin per sempre a les classes, els patis, les celebracions, les excursions, les festes…

Volem sentir que Don Bosco ens acull i ens dona la il·lusió per aquest nou curs. Volem continuar creixent amb esforç i responsabilitat, participant amb entusiasme i creativitat, col·laborant amb generositat i solidaritat, divertint-nos amb respecte i educació. Ser feliços i fer feliços als altres. Fer realitat el somni que va tenir Don Bosco. Construir un món millor.

Aquest curs se’ns regala un somni. Aquest curs tenim UN SOMNI PER A TU.

Galeria d’imatges