Per Mely Molina (professora ESO)

Aquest dimarts la Marina Marcos, investigadora de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la UAB ha vingut a apropar-nos el món de la ciència als estudiants de biologia, física i química de quart. Activitat emmarcada en el dia de la dona i la nena en la ciència. Jornada destinada a reconèixer el paper rellevant que les dones han tingut i tenen en el camp de la ciència, així com a promoure la igualtat de gènere en aquest àmbit.

Ens ha explicat els seus interessos, la seva formació i ens ha fet una breu explicació de la recerca que està fent. Es tracta de descobrir una possible teràpia anti-adhesió pels bacteris Mycoplasma genitalium i Mycoplasma pneumoniae, dos patògens humans cada vegada més emergents. Confiem que la seva recerca sigui profitosa i que pugui presentar la seva tesi amb resultats concloents.

Els seus objectius han estat, visibilitzar i reflexionar sobre la presència de la dona a la ciència i inspirar i fomentar la participació, abordant les barreres i els estereotips de gènere que encara existeixen en aquests sectors. Objectius més que assolits gràcies al seu treball, dedicació i esforç.

Galeria d’imatges