Per José María Palacín (professor FP)

Fa uns dies, l’alumnat de 1r del CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques DUAL, acompanyats pels seus professors, Jorge i José María hem anat a visitar l’empresa Circutor situada a Viladecavalls, on el Victor Castrillo, Product Manager de la divisió de reactiva, i antic alumne de la nostra escola, ens ha explicat una mica d’història de l’empresa, que ara porta ja 51 anys, la seva trajectòria i expansió pel món, i les diferents línies de productes que fan en l’actualitat, agrupats en sis blocs diferents:

1. Equips de Mesures i control de les instal·lacions elèctriques
2. Equips per la Compensació de l’energia reactiva a les indústries
3. Comptadors d’energia elèctrica i supervisió de les instal·lacions
4. Aparells de protecció i control d’instal·lacions
5. Equips de Càrrega del vehicle elèctric, des dels petits per habitatges particulars a equips ja de càrrega ràpida
6. Energies renovables, amb un nou projecte de totes energies renovables en un mateix espai (fotovoltaica, eòlica, acumuladors de liti i hidrogen) situat a la zona dels Monegres a l’Aragó.

Després hem fet una visita per tota la planta, des dels despatxos de gestió, comercials nacionals i internacionals, disseny de producte, zona d’investigació i desenvolupament, fins a la zona de muntatge dels equips electrònics amb SMD, zona de control de qualitat i mesurament, a la zona de magatzem dels productes.

Vam finalitzar la visita veiem un vídeo institucional on vam veure totes les línies de producte d’aquesta empresa. Ens van remarcar tres coses molt importants: L’actitud és molt més important que els coneixements tècnics (que també són just i necessaris en empreses tecnològiques). El fet de saber treballar en equip (de fet en tots els diferents departaments de l’empresa es pot comprovar) I la formació contínua al llarg de la vida i sobretot els idiomes.

Ha estat una visita molt interessant, com sempre que tenim l’oportunitat de visitar aquestes instal·lacions!