Per Ramón López (Professor Cicles Formatius)

Fa uns dies vàrem poder oferir als nostres alumnes de Cicles Formatius l’exemple d’emprenedoria del Sr. Manuel Barbero Mora, gerent del grup OK SOFAS INFINITY GRUP S.L.

El grup OK SOFÁS té més de 70 botigues distribuïdes per Espanya i Portugal, essent presents a tota la península Ibèrica. Des de la seva seu central a Yecla (Múrcia), ofereix un model de negoci en el qual dirigeix, assessora, abasteix i dona suport a totes aquelles persones emprenedores, que aposten per ser elles mateixes les responsables de la seva pròpia economia, assumint el repte de tirar endavant una botiga de la marca del grup empresarial. A canvi ofereixen un producte de qualitat, fruit de la feina de diverses empreses nacionals del sector de la fabricació de mobles, que s’encarreguen de subministrar les fustes, escumes, teixits i complements necessaris, així com de gestionar tota la logística associada al magatzematge, transport i servei postvenda del negoci.

Hem pogut veure com, per poder crear i mantenir un model de negoci d’aquestes característiques, s’ha de disposar d’una estructura empresarial que inclou departaments d’administració, informàtica, investigació i desenvolupament, màrqueting, producció, formació, logística i distribució, etc.

A més, el senyor Barbero, ens ha explicat com és d’important, quan decideixes apostar per ser emprenedora o emprenedor, estar atents a les oportunitats de negoci, encara que vinguin de sectors que inicialment pots no haver-te plantejat. La importància de tenir cura de les persones que fan que el negoci tiri endavant i de perseverar i ser constants davant de les dificultats que es van presentant.

Aquesta activitat ha estat emmarcada dins del programa d’activitats tutorials. Hem volgut oferir al nostre alumnat un testimoni real de què estudien al mòdul transversal d’Empresa i Iniciativa Emprenedora. L’objectiu ha estat animar-los a ser constants i a esforçar-se a superar les dificultats que tot procés d’emprenedoria comporta.

Han pogut constatar com els estudis que actualment estan realitzant els poden portar a desenvolupar-se laboralment en negocis i sectors els quals, aparentment, poden creure que no estan directament relacionats amb la seva especialitat acadèmica.

Volem agrair especialment la col·laboració i dedicació del senyor Manuel Barbero, que ens ha fet un espai a la seva agenda, i a la seva secretària, la Sra. Mari Carmen Quirantes, responsable del departament d’atenció al client de OK SOFAS INFINITY GRUP S.L. Esperem poder tornar a comptar amb la seva col·laboració en futures ocasions!

Galeria d’imatges